diumenge, 13 de febrer del 2011

CONCURS SOBRE EL PATRIMONI MEDIEVAL AL PENEDÈS I AL GARRAF

V




LA RESPOSTA ÉS LA TORRE DE BARBERÀ O DE FERRAN SITUAT EN EL TERME DE SANT PERE MOLANTA.
En tenim dades d'aquest lloc des de l'any 1275: El castlà Bernat de Vilafranca dóna en el seu testament a l'església de Santa Maria de la Torre de Farran 10 sous a l'altar de sant Llorens. El cognom Ferran el comencem a trobar en la documentació l'any 1225 situat en un mas del terme de Castellví de la Marca: el mas de Pere Ferran. L'any 1296 a la Universitat de Vilafranca hi trobem en Valentí Ferran com a jurat.
Posteriorment, durant el segle XIV fins el XVI, aquest espai n'eren senyors feudals els Barberà, castlans i senyors de molts castells del Penedès: Mediona, Subirats, sant Martí Sarroca, Castellví de la Marca...

1 comentari:

  1. Hola Josep,

    Hem afegit el bloc a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

    T'agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera. Si vols rebre les informacions de la comunitat envia'ns un e-mail a penedesfera@penedesfera.cat

    Al web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

    Salutacions i felicitats pel bloc!

    Daniel García Peris
    www.danielgarciaperis.cat

    ResponElimina