divendres, 28 de març del 2014


Pintures de la portalada lateral romànica de Santa Maria de Vilafranca
El 2014 l’IEP va agafar el compromís d’organitzar la Trobada d’Amics de l’Art Romànic al Penedès. Ens acompanyaran els Amics de l’Art Romànic de Sabadell, els Amics de l’Art Romànic del Bages, els Amics de l’Art Romànic de Barcelona – IEC i els Amics de l’Art Romànic del Berguedà. L’IEP serà l’amfitrió, per això ens agradaria que els socis també hi fóssiu.

Ens trobarem a tres quarts de 10 del matí, al davant del Vinseum.

S’iniciarà la visita a les 10 del mati, a la sala d’actes del Vinseum, amb unes paraules de benvinguda i una presentació de la història de la Vilafranca medieval, a càrrec de l’historiador Josep Bosch i Planas. Després es completaran uns itineraris, per grups, per visitar els edificis medievals civils i religiosos de la vila.

Posteriorment ens desplaçarem, amb cotxes particulars, al restaurant Can Ayxelà pel dinar de germanor. Allà hi haurà una xerrada sobre “Reviure el passat a través dels sabors”, a càrrec de Maria Soler, historiadora i professora de la Universitat de Barcelona.

En acabar, ens desplaçarem a Santa Margarida i els Monjos per visitar el Molí del Foix. Es tracta d'un molí fariner d'origen medieval, segles XI-XII. La visita anirà a càrrec de l’arqueòleg i historiador penedesenc Alfred Mauri.

Preu de la sortida: 25 € (inclou dinar, visites i xerrades).

El transport anirà a càrrec de cada soci. Per evitar l’acumulació de cotxes, seria necessari comunicar-ne la disponibilitat a la secretaria de l’IEP.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada